Agriculture Faculty

الف: معرفی پوهنحی

پیشنهاد ایجاد پوهنحی زراعت در چوکات مؤسسه تحصیلات عالی غور در سال 1394 از سوی رهبری این مؤسسه با تائید شورای علمی به مقام محترم وزارت تحصیلات عالی فرستاده شد اما بنابر دلایلی این پوهنحی در آن زمان ایجاد نشد ولی در سال 1395 از طریق امتحان کانکور در این پوهنحی محصل جدیدالشمول معرفی گردید و ایجاد آن در سال 1397 با دو دیپارتمنت فارغده (اگرانومی و علوم حیوانی) از طرف شورای عالی وزارت تحصیلات عالی کشور تائید و منظور گردید و از زمان تأسیس الی اکنون این پوهنحی در حوزه‌‌های علوم نباتی (اگرانومی) و علوم حیوانی فعالیت دارد. امور آن تا اوایل سال 1398 یعنی به مدت سه سال توسط اعضای کادر علمی پوهنحی تعلیم و تربیه به پیش برده می‌شد و بعداً با جذب اعضای کادر علمی در دیپارتمنت‌های این پوهنحی، امور اداری و کادری آن توسط اعضای کادری خود پوهنحی انجام می‌شود. این پوهنحی اکنون دارای تشکیل اداری (1 بست ریاست پوهنحی، 2 بست آمریت دیپارتمنت، 6 بست عضو کادر علمی، 4 بست مدیریت اداری و 3 بست کارکن خدماتی و محافظ) می‌باشد. این پوهنحی در سال‌های 1398 و 1402 دو دور فراغت داشته که به تعداد 33 تن از دیپارتمنت اگرانومی و به تعداد 23 تن دیگر از دیپارتمنت علوم حیوانی به سویه لیسانس فارغ‌التحصیل گردیده اند.

.1دیدگاه

پوهنحی زراعت مؤسسه تحصیلات عالی غور می‌خواهد تا از طریق تدریس معیاری، اجرای تحقیقات علمی، تربیه افراد مسلکی، عرضه خدمات مناسب برای پایداری زراعت، خود کفایی و ارائه علوم عصری زراعتی به عنوان یک مرکز معتبر علمی در سطح کشور شناخته شود.

.2مأموریت

پوهنحی زراعت مؤسسه تحصیلات عالی غور مصروف تربیه و پرورش کادرهای متخصص و مسلکی در رشته‌های مختلف زراعت و مالداری به سویه لیسانس با ارائه تدریس باکیفیت، تحقیق و عرضه خدمات مناسب و معیاری برای جوانان کشور می‌باشد تا از این طریق بتواند در کاهش فقر،  مصؤونیت غذایی و افزایش سطح تولید محصولات زراعتی و حیوانی نایل گردد.

دیپارتمنت ها

پوهنحی زراعت مؤسسه تحصیلات عالی غور دارای دو دیپارتمنت فارغده بوده که قرار ذیل اند:

1. دیپارتمنت اگرانومی
  2. دیپارتمنت علوم حیوانی

.1دیپارتمنت اگرانومی

الف: معرفی دیپارتمنت اگرانومی

دیپارتمنت اگرانومی موسسه تحصیلات عالی غور در سال 1396 هجری شمسی همزمان با تاسیس پوهنحی زراعت ایجاد و شروع به فعالیت نمود که زمینه ایجاد دیپارتمنت های دیگر را مساعد ساخته است. اعضای کادر علمی این دیپارتمنت شامل 3 تن ماستر و 1 تن لیسانس است، دیپارتمنت اگرانومی در سال 1398 تعداد 28 تن و در سال 1402 به تعداد 7 تن را فارغ‌التحصیل و تقدیم جامعه نموده است و آنها در بخش­های مختلف ادارات خدماتی مصروف کار اند.

قابل یادآوری است که دیپارتمنت اگرانومی از زمان تأسیس تا الحال به حیث یکی از دیپارتمنت‌های فعال پوهنحی زراعت می‌باشد. هدف عمده و اساسی این دیپارتمنت تربیه و پرورش جوانان به صورت نظری و عملی در ساحات مختلف این رشته می‌باشد تا خدمات علمی را به سطح استندردهای ملی و بین المللی ارایه نماید.

نصاب تحصیلی این دیپارتمنت توسط کلستر دیپارتمنت اگرانومی کمیته ملی بازنگری نصاب تحصیلی در سال 1398 هـ.ش. مورد بازنگری قرار گرفته و نهایی گردیده است که نصاب بازنگری شده مذکور از سال 1400 بدینسو در این دیپارتمنت تطبیق می‌گردد.

این دیپارتمنت درپرتو استراتیژی ملی، استراتیژی وزارت تحصیلات عالی، استراتیژی موسسه تحصیلات عالی غور و استراتیژی پوهنحی زراعت تهیه و تدوین شده است.

.1دیدگاه

دیپارتمنت اگرانومی پوهنحی زراعت مؤسسه تحصیلات عالی غور می‌خواهد که با مساعد کردن زمینه تدریس معیاری، تحقیق و عرضه خدمات مناسب به تربیه افراد مسلکی، ماهر و ورزیده در این رشته بپردازد تا از این طریق در انکشاف اقتصادی کشور سهم فعال خویش را اداء نموده و در آینده نزدیک این دیپارتمنت از جایگاه خوب در جامعه برخوردار گردد.

.2مأموریت

دیپارتمنت اگرانومی پوهنحی زراعت مؤسسه تحصیلات عالی غور مصروف تربیه جوانان کشور جهت کسب مهارت‌های مسلکی و دانش تخصصی در بخش‌‌های مختلف این رشته به سویه لیسانس از طریق تحقیق، تدریس و عرضه خدمات معیاری می‌باشد.

.2دیپارتمنت علوم حیوانی

الف: معرفی دیپارتمنت علوم حیوانی

دیپارتمنت علوم حیوانی موسسه تحصیلات عالی غور در سال 1396 هجری شمسی همزمان با تأسیس پوهنحی زراعت ایجاد و شروع به فعالیت نمود که زمینه ایجاد دیپارتمنت‌های دیگر را مساعد ساخته است. اعضای کادر علمی این دیپارتمنت شامل 2 تن ماستر و 2 تن لیسانس است، دیپارتمنت علوم حیوانی در سال 1398 به تعداد 16 تن و در سال 1402 به تعداد 6 تن را فارغ‌التحصیل داده و تقدیم جامعه نمود که تعدادی از آنها در ادارات مختلف خدماتی مصرف کار اند.  نصاب تحصیلی این دیپارتمنت توسط کلستر دیپارتمنت علوم حیوانی کمیته ملی بازنگری نصاب تحصیلی در سال 1398 هـ.ش. مورد بازنگری قرار گرفته و نهایی گردیده است که نصاب بازنگری شده مذکور از سال 1400 بدینسو در این دیپارتمنت تطبیق می‌گردد. این دیپارتمنت در پرتو استراتیژی ملی، استراتیژی وزارت تحصیلات عالی، استراتیژی مؤسسه تحصیلات عالی غور و استراتیژی پوهنحی زراعت تهیه و تدوین شده است.

.1دیدگاه

دیپارتمنت علوم حیوانی پوهنحی زراعت مؤسسه تحصیلات عالی غور می‌خواهد که از طریق تحقیق، تدریس و عرضه خدمات به تربیه کارشناسان و افراد مسلکی، ماهر و ورزیده در رشته‌های مختلف مالداری از جمله غذا و تغذیه حیوانی، وراثت و اصلاح نسل حیوانات و مدیریت فارم‌های حیوانی پرداخته تا از این طریق در انکشاف اقتصادی کشور سهم فعال خویش را اداء نماید تا اینکه در آینده نزدیک این دیپارتمنت از جایگاه خوب در جامعه برخوردار گردد.

.2مأموریت

دیپارتمنت علوم حیوانی پوهنحی زراعت مؤسسه تحصیلات عالی غور مصروف تربیه متخصصین و کارشناسان ماهر از طریق تحقیق، تدریس و عرضه خدمات جهت کسب مهارت‌های مسلکی در بخش‌های پرورش حیوانات و طیور، غذا و تغذیه حیوانی، وراثت و اصلاح نسل حیوانات و اداره حیوانات اعم از جایگاه و رهایش، وقایه و تداوی امراض و آفات و همچنان حفظ‌الصحه حیوانات و محصولات حیوانی می‌باشد.